söndag 9 september 2012

Skogspromenad!

Igår hade vi en underbar familjedag....fast det var förstås lite gnissligt innan vi kom iväg! ;) Vi packade ihop matsäck och drog på oss sköna kläder och åkte till skogs för att se om vi kunde hitta lite svamp och bär. Barnen började ivrigt plocka blåbär i sina muggar och Lage och jag började vår svampjakt, inte helt säkra på om vi skulle hitta  något. Vi konstaterade att det i alla fall fanns mycket svamp, även om det inte var svampar vi kände till, och att de såg fina och fräscha ut än... Och så plötsligt när jag går runt en liten minigran.....

...hallå Herr Kantarell! :) Där var de!

Sedan hittade vi fler och fler och MASSOR med höstkantareller - sååå härligt att hitta mycket svamp! Det var ett antal år sedan vi var ute och plockade svamp på det viset, barnen har varit för små och inte orkat gå något långt i skogen med sina korta små ben. Då har det blivit att man varit glad om man hittat några kantareller i dikesrenen eller om man hittat blåbär till en paj.

Nu var de jätteduktiga (även om O. lät som ett signalhorn en period efter att han ramlat och tappat ut hälften av sina blåbär - "för jag vill inte haaaa blåbär som har legat på marken"). Vi fikade med varm nyponsoppa och ostmackor och hade det supermysigt!

På vägen hem köpte vi deras efterlängtade lördagsgodis och sedan blev det till att förvälla svamp "en masse"! :) Middagen bestod i färsk pasta (ja, jag vet - vi äter ju inte pasta för närvarande men det blev ett litet avsteg) med gräddsås, kantareller och parmesan, mums!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar