onsdag 5 september 2012

Övar på att skissa!

Jag börjar så smått hitta tillbaka till inspiration och skapande - men för att komma igång igen tog jag lite hjälp utav underbara Christy Tomlinson och Junelle Jacobsson och online-kursen "Heart of Wild Abandonment". En helt underbar kurs som hittills passar mig perfekt! :)

Just nu skissar jag rädisor, ugglor och muffinsar på löpande band och övar mig på att framhäva ljus och skugga i bilderna. Funkar bra när jag skissar med blyerts men är mycket svårare när färgen skall till!  Här kommer lite smakprov:

Den första övningen bestod i att skissa rädisor och färglägga med Neocolor II. Jag blev riktigt nöjd med mitt första försök! :)
De här godbitarna satt jag och skissade på igår kväll och konstaterade att det är sååååå mycket enklare att skissa ljus och skuggor med blyerts.
Titta bara vad som hände när jag försökte mig på att skissa dem OCH färglägga dem! Platt var ordet - måste öva mer på detta!
Några små ugglor har jag också försökt mig på - sådääääär tycker jag väl. Plus att jag inte har någon bra vit penna - den målar för vitt!
Idag gjorde jag en klädlina med akrylfärger och paper piecing. Himla kul och rätt så nöjd! :)

Nästa uppgift var att skissa ärtor men den idén gillade inte jag så jag plockade fram min egen idé om ett trädgårdsland istället som talade till mig på ett helt annat sätt. Vet dock inte om jag är riktigt klar än...
 Jag känner att jag mest vill bara titta på nästa video....och nästa.....och nästa! Men jag måste stilla mig lite tror jag - inventering, here I come! ;)

Kram till nästa gång!
Petra

2 kommentarer:

  1. Härliga skisser! Jag gillar ditt trädgårdsland.

    SvaraRadera